کد خبر: ۹۱۹۴۰۳
تاریخ انتشار: ۰۷ : ۰۰ - ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۵
روز بیست و سوم آتش‌بس؛ این خبر به‌روزرسانی می‌شود...

ادعای روزنامه‌نگار مشهور اسرائیلی: سناریوی توافق محدود ایران و آمریکا محتمل‌ترین گزینه به نظر می‌رسد؛ این توافق شامل پایان جنگ، بازگشایی تنگه، تعهد ایران به عدم تولید سلاح هسته‌ای و لغو تحریم‌هاست / نفت از ۱۲۲ دلار عبور کرد/ توییت قالیباف در واکنش به اظهارات ترامپ: سه روز گذشت و هیچ چاهی منفجر نشد؛ می‌توانیم این زمان تا ۳۰ روز تمدید کنیم و چاه نفت را از همینجا پخش زنده کنیم

آتش بس میان ایران و آمریکا در حالی وارد روز بیست و سوم شده است که دونالد ترامپ با بیان اینکه «محاصره دریایی را تا حدودی مؤثرتر از بمباران می‌دانم» مدعی شده است ولادیمیر پوتین در تماس با او به ترامپ گفته تمایل دارد در بحث غنی‌سازی نقش داشته باشد. در همین حال خبرگزاری ترکیه ای آناتولی گفه است تمرکز عراقچی در سفر مسکو، اخذ تضمین‌هایی برای اجرای «متن و مقصود» هر توافق احتمالی با آمریکا بوده است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

آتش بس میان ایران و آمریکا در حالی وارد روز بیست و سوم شده است که دونالد ترامپ با بیان اینکه «محاصره دریایی را تا حدودی مؤثرتر از بمباران می‌دانم» مدعی شده است ولادیمیر پوتین در تماس با او به ترامپ گفته تمایل دارد در بحث غنی‌سازی نقش داشته باشد. در همین حال خبرگزاری ترکیه ای آناتولی گفه است تمرکز عراقچی در سفر مسکو، اخذ تضمین‌هایی برای اجرای «متن و مقصود» هر توافق احتمالی با آمریکا بوده است.

اخبار تحولات مربوط به جنگ، آتش بس و مذاکره در روز گذشته را از لینک زیر بخوانید:

در روز بیست و دوم آتش‌بس چه گذشت؟ (۹ اردیبهشت ۱۴۰۵) / نفت ۱۲۰ دلار شد/ترامپ: پوتین به من گفت تمایل دارد در بحث غنی‌سازی نقش داشته باشد/کرملین: پوتین در تماس با ترامپ ایده‌هایی برای حل مسئله هسته‌ای ایران مطرح کرد/تسنیم: ۶ نفر از خدمه ایرانی کشتی توسکا با پیگیری ایران آزاد شدند/آناتولی به نقل از منابع: تمرکز عراقچی در سفر مسکو، اخذ تضمین‌هایی برای اجرای «متن و مقصود» هر توافق احتمالی با آمریکا بود

آخرین اخبار مربوط به روز بیست و سوم آتش بس (۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۵) به شرح زیر است:

رسانه‌ اقتصادی کوبیسی لتر: بحران دوباره در بازار اوراق قرضه آمریکا / ترامپ به سطح ۴.۵۰ درصد بازدهی اوراق ۱۰ ساله حساس است و ظرف چند روز ممکن است به این رقم برسیم
۱۴۰۵/۰۲/۱۰ - ۰۲:۲۶

رسانه‌ اقتصادی کوبیسی لتر نوشت:

بازار اوراق قرضه آمریکا دوباره دچار بحران شده است.

بازدهی اوراق خزانه ۱۰ ساله اکنون بی‌سروصدا به بالای ۴.۴۰٪ بازگشته است؛ همان سطحی که قبلاً چندین بار منجر به مداخلات بازار از سوی ترامپ شده است.

به‌بیان ساده، اقتصاد آمریکا توانایی تحمل افزایش چشمگیر بازدهی اوراق ۱۰ ساله بالاتر از سطوح فعلی را ندارد.

همانطور که در آوریل ۲۰۲۵ و مارس ۲۰۲۶ دیدیم، رئیس‌جمهور ترامپ به سطح ۴.۵۰٪ بازدهی اوراق ۱۰ ساله – که پیش‌تر آن را نقطه «تغییر سیاست» نامیده بودیم – بسیار حساس است.

با روند فعلی، ظرف چند روز ممکن است شاهد ۴.۵۰٪ یا بالاتر باشیم.

در همین حال، قیمت نفت آمریکا بالای ۱۰۸ دلار در هر بشکه است، قیمت بنزین امروز ۵٪ دیگر افزایش یافته، و نرخ وام مسکن ۳۰ ساله به بیش از ۶.۵۰٪ رسیده است.

به‌زودی بازار اوراق قرضه به مرکز توجه تبدیل خواهد شد.

ادعای روزنامه‌نگار مشهور اسرائیلی: سناریوی توافق محدود ایران و آمریکا محتمل‌ترین گزینه به نظر می‌رسد؛ این توافق شامل پایان جنگ، بازگشایی تنگه، تعهد ایران به عدم تولید سلاح هسته‌ای و لغو تحریم‌هاست
۱۴۰۵/۰۲/۱۰ - ۰۱:۴۹

ادعای رونن برگمن روزنامه‌نگار مشهور صهیونیستی در رسانه عبری یدیعوت آحارونت:

بر اساس برداشت کنونی در اسرائیل، سناریوی توافق محدود که بواسطه‌ی پاکستان، از ایران به آمریکا منتقل شده، شتاب گرفته و محتمل‌ترین گزینه به نظر می‌رسد. هرچند شانس موفقیت آن در ۲۴ ساعت گذشته کاهش یافته، اما همچنان یک احتمال باقی است

در این سناریو، این یک توافق نسبی است که شامل پایان جنگ و بازگشایی تنگه می‌شود. این توافق با اعلامیه‌ای از سوی ایران همراه خواهد بود مبنی بر تعهد به عدم تولید سلاح هسته‌ای و لغو تحریم‌های آمریکا، و تنها پس از اعلام پایان جنگ، مذاکرات برای بحث درباره مسائل باقیمانده هسته‌ای آغاز می‌شود.

نفت از ۱۲۲ دلار عبور کرد
۱۴۰۵/۰۲/۱۰ - ۰۱:۱۸

قیمت نفت از ۱۲۲ دلار برای هر بشکه عبور کرد.

ادعای روزنامه‌نگار مشهور اسرائیلی: بسیاری در اسرائیل معتقدند حفظ وضع موجود یعنی نه توافق و نه جنگ شر کمتری دارد
۱۴۰۵/۰۲/۱۰ - ۰۱:۰۱

ادعای رونن برگمن روزنامه‌نگار مشهور صهیونیستی در رسانه عبری یدیعوت آحارونت:

مقامات ارشد اسرائیلی معتقدند به غیر از سناریوهای دیگر، وضعیت سومی نیز ممکن است: نوعی حفظ وضع موجود، یعنی هر طرف پیروزی خود را اعلام می‌کند، آرامشی که در خلیج فارس با سکوت پاسخ داده می‌شود. نه توافقی، نه جنگی. 

در این سناریو، آمریکا به اعمال فشار به یک شکل یا شکل دیگر بر ایران ادامه خواهد داد، و ایران نیز از اورانیوم، موشک‌های بالستیک و کمک‌هایش به نیابتی‌های خود در خاورمیانه دست برنخواهد داشت؛ اوضاع تقریبا به نقطه صفر بازمی‌گردد، تا دور بعدی.

بسیاری در اسرائیل معتقدند باید از گزینه سوم حمایت کرد، که به نظرشان شر کمتر دارد. اگرچه این گزینه هیچ دستاورد ملموس و آشکاری از جنگ دربر ندارد، ولی به آمریکا و اسرائیل – یا حداقل به اسرائیل، اگر آمریکا دیگر علاقه‌ای نداشته باشد – این امکان را می‌دهد که گزینه عملیات نظامی علیه ایران را همچنان حفظ کنند.

لینک یادداشت کامل

روخانا نماینده کنگره: وزیر جنگ نمی‌داند جنگ در ایران چقدر برای آمریکایی‌ها هزینه داشته
۱۴۰۵/۰۲/۱۰ - ۰۰:۵۳

روخانا نماینده کنگره گفت:

قیمت بنزین سر به فلک کشیده، ۱۴ نظامی کشته شده‌اند، و وزیر جنگ نمی‌داند جنگ در ایران چقدر برای آمریکایی‌ها هزینه داشته است.

من خواهان ائتلافی دوحزبی برای پایان دادن به جنگ و مقابله با طبقه اپستین هستم.

فارس از قول مقام وزارت نفت: نفت ایران هم‌اکنون با قیمتی بیش از ۲ برابر نرخ بهمن‌ماه به فروش می‌رسد
۱۴۰۵/۰۲/۱۰ - ۰۰:۵۲

فارس نوشت:

یک‌ منبع آگاه در وزارت نفت از افزایش قابل‌توجه درآمد نفتی ایران طی ۲ ماه گذشته خبر داد.

این مقام آگاه افرود، نفت ایران هم‌اکنون با نرخ بیش از ۲ برابر مدت مشابه در بهمن‌ماه به فروش می‌رسد.

به گفته این مقام وزارت نفت، جریان بازگشت ارز نفتی هم‌اکنون بدون مشکل برقرار است و این ارز برای استفاده به طور پایدار در اختیار بانک مرکزی قرار می‌گیرد.

پیش‌تر یک نمایندهٔ مجلس از وضعیت خوب بازگشت ارز نفتی به کشور خبر داده بود.

همچنین بر اساس داده پایگاه‌های رصد نفتکش‌ها، میزان صادرات نفت ایران از ۱.۵ میلیون بشکه قبل جنگ به ۱.۸ میلیون بشکه افزایش یافته است.

همچنین در حین محاصره نیز ۱۵ میلیون بشکه نفت ایران صادر شده است.

توییت قالیباف در واکنش به اظهارات ترامپ: سه روز گذشت و هیچ چاهی منفجر نشد؛ می‌توانیم این زمان تا ۳۰ روز تمدید کنیم و چاه نفت را از همینجا پخش زنده کنیم
۱۴۰۵/۰۲/۱۰ - ۰۰:۲۹

توییت قالیباف در واکنش به اظهارات ترامپ: 

سه روز گذشت و هیچ چاهی منفجر نشد. می‌توانیم این زمان تا ۳۰ روز تمدید کنیم و چاه نفت را از همینجا پخش زنده کنیم.

این همان نوع مشاورهٔ مزخرفی است که دولت آمریکا از افرادی مثل بسنت دریافت می‌کند؛ همان کسانی که تئوری محاصره را هم پیش می برند و قیمت نفت را تا بالای ۱۲۰ دلار رساندند.

ایستگاه بعدی: ۱۴۰ دلار. مسئله تئوری نیست، طرز فکر است.

تنش در جلسه کنگره آمریکا / جان گارامندی نماینده دموکرات: ترامپ آمریکا را در باتلاق جنگی دیگر در خاورمیانه گرفتار کرده / هگست، وزیر جنگ: تو اسم این را باتلاق می‌گذاری؟ نفرت تو از ترامپ چشمانت را برای دیدن حقیقت کور کرده
۱۴۰۵/۰۲/۱۰ - ۰۰:۲۰

گاردین نوشت:

تنش در جلسه کنگره با وزیر جنگ ترامپ زمانی بالا گرفت که جان گارامندی، دموکرات کالیفرنیا، پشت تریبون رفت و با شدت به هگست حمله کرد و او را به «بی‌لیاقتی حیرت‌آور» متهم ساخت که به زعم گارامندی منجر به «فاجعه سیاسی و اقتصادی در تمام سطوح» شده است.

گارامندی گفت: «رئیس‌جمهور خودش و آمریکا را در باتلاق جنگی دیگر در خاورمیانه گرفتار کرده است. او ناامیدانه تلاش می‌کند خود را از اشتباهات خویش نجات دهد، و به نفع آمریکا و در واقع به نفع تمام جهان است که در این کار موفق شود.»

هگست از این اظهارات به خشم آمد، به ویژه آن بخش که به باتلاق دیگری در خاورمیانه اشاره داشت، و به نماینده کنگره حمله کرد.

هگست با تندی پاسخ داد: «تو اینجا هوادار کی هستی؟ طرفدار کدام طرفی؟ نفرت تو از رئیس‌جمهور ترامپ چشمانت را به حقیقت موفقیت این مأموریت و اهداف تاریخی که رئیس‌جمهور دنبال می‌کند و مردم آمریکا از آن حمایت می‌کنند، کور کرده است.»

هگزت افزود: «تو اسم این را باتلاق می‌گذاری و این حرف را به شکل پروپاگاندا در اختیار دشمنانمان قرار می‌دهی؟ به خاطر این جمله ات باید خجالت بکشی.»

تاکید وزیر خارجه عمان و دبیرکل سازمان ملل: همه طرف‌ها انعطاف لازم را برای دستیابی به راه‌حل به کار گیرند
۱۴۰۵/۰۲/۱۰ - ۰۰:۱۹

وزارت امور خارجه عمان اعلام کرده است که «بدر البوسعیدی»، دیپلمات ارشد این کشور، با «آنتونیو گوترش»، دبیرکل سازمان ملل متحد، درباره آخرین تحولات منطقه تلفنی گفت‌وگو کرده است.

بر اساس این بیانیه، دو مقام «بر اهمیت تشدید تلاش‌های بین‌المللی برای بازگرداندن امنیت، ایمنی و آزادی ناوبری دریایی و تضمین جریان روان تجارت جهانی مطابق با قواعد حقوق بین‌الملل تأکید کردند».

وزارت خارجه عمان افزود: «آنها همچنین بر ضرورت آن تأکید کردند که همه طرف‌ها انعطاف لازم را برای دستیابی به راه‌حل‌های عملی جهت حل اختلافات و اولویت دادن به منافع مشترک همگان به کار گیرند.»

فرمانده نیروی دریایی ارتش: به زودی زود، حتما سلاحی را از ما خواهند دید که خیلی از آن وحشت دارند و بیخ گوش‌شان است
۱۴۰۵/۰۲/۱۰ - ۰۰:۱۵

امیر دریادار شهرام ایرانی، فرمانده نیروی دریایی ارتش گفت: دشمن فکر می‌کرد در کوتاه‌ترین زمان ممکن، مثلا ۳ روز تا یک هفته، در جنگ علیه ایران به نتیجه می‌رسد و همین تصور آنها به یک جوک در دانشگاه‌های نظامی تبدیل شده است.
 
بخشهایی از اظهارات وی به شرح زیر است:
 
در جنگ تحمیلی سوم، دشمن خود را از دریا به ایران نزدیک کرد و از سکوهای موشکی در یگان‌های شناوری بهره برد. 
 
نداجا ۷ عملیات موشکی علیه ناو آبراهام لینکلن داشت و آمریکا مدتی نتوانست هواپیماهایش را به پرواز دربیاورد و عملیات هوایی داشته باشد. 
 
آمریکا مجبور شد تعمیراتی انجام دهد و تعداد بیشتری تاوشکن اضافه کرد. یعنی سکوهای موشکی بیشتری به میدان آورده است. با این حال متوقف هستند. 
 
تنگه هرمز را از دریای عربی بسته‌ایم و اگر جلوتر بیایند، سریع اقدام علمیاتی می‌کنیم.
 
ما تا آخرین قطره خون هم‌قسم هستیم تا انتقام شهدایمان را بگیریم.
 
 به زودی زود، حتما سلاحی را از ما خواهند دید که خیلی از آن وحشت دارند و بیخ گوش‌شان است؛ امیدوارم سکته نکنند.
 
 ضربه پیشمان‌کننده‌ای به دشمن وارد خواهیم کرد
 
 آمریکایی‌ها از دزدی دریایی به گروگان‌گیری روی آوردند و کارکنان و خانواده‌هایشان را در کشتی گروگان گرفته‌اند.
 
آمریکایی‌ها از دزدان دریایی سومالیایی هم بدتر هستند. چون دزدان سومالی از روی فقر این کار را می‌کردند اما اینها گروگان‌گیری هم اضافه کرده‌اند. 
 
شناورهایی از بنادر ما خارج شدند و برخی هم به مقصد رسیدند یا در بندرهای ایران پهلو گرفته‌اند. 
 
نیروی دریایی ارتش ۷ عملیات موشکی علیه ناو آبراهام لینکلن داشت و آمریکا مدتی نتوانست هواپیماهایش را به پرواز دربیاورد و عملیات هوایی داشته باشد.

نظرات بینندگان